Warner flat edward road kitchen bay window
warner flat bay window kitchen prints
warner flat kitchen
bespoke kitchen warner flat wooden floor
warner flat bespoke kitchen
warner flat walthamstow bespoke kitchen archway
warner flat walthamstow bespoke kitchen balcony
warner flat walthamstow east london bespoke kitchen
warner flat walthamstow blackhorse road bespoke kitchen design
warner flat walthamstow architect e17 hallway
warner flat walthamstow architect e17 hallway
warner flat walthamstow architect e17 hallway
warner flat walthamstow architect e17 hallway
warner flat walthamstow loft bedroom skylights balcony architect e17
warner flat walthamstow loft bedroom skylights architect e17
warner flat walthamstow loft bedroom skylight balcony architect e17
warner flat walthamstow loft bedroom skylight balcony architect e17
warner flat walthamstow loft bedroom storage architect e17
warner flat walthamstow loft conversion balcony windows architect e17
warner flat walthamstow loft conversion balcony windows architect e17
Before and after warner flat staircase white bespoke kitchen
before and after warner flat walthamstow e17 kitchen
before and after warner flat walthamstow e17 loft conversion and extension
before and after warner flat walthamstow e17 loft conversion and extension architect

Warner Flat ON Edward Road, E17

Huge credit to the clients of this first floor (and now second floor) Warner flat in E17 for having the tenacity to transform their home into such a brilliant space overlooking the local reservoirs.

The client approached us after having been given poor advice from a high street design supplier. After reviewing their proposal, we began from scratch using the RIBA plan of works as our guide.

We took a ‘Less is More’ approach to the design; our client agreeing that a generous kitchen-dining space should take priority over an additional bedroom.

Warner flats tend to have a very small and narrow kitchen that gives access to the garden via a metal staircase. We were able to unlock an open plan kitchen-dining space by breaking through an existing central chimney.

The otherwise very generous existing loft height did not require the typical full-width dormer to move the master bedroom into the loft. Instead, we created a small lead-clad box over the staircase, along with two Velux Cabrio balcony windows to add a little extra space in the summer.

Syndicate West arranged tricky Party Wall agreements especially with a freeholder who was making the process extremely difficult whilst trying to profiteer at every stage.

Without the client’s conviction and stamina this amazing transformation wouldn’t have happened.

This project was completed in Spring 2019.

Main Contractor: Pioneer Concepts Ltd.

Kitchen by London Kitchen Designer