P1100831.jpg
SW085_Woodstock Road_2.jpg
SW085_Woodstock Road_3.jpg
SW085_Woodstock Road_4.jpg
SW085_Woodstock Road_5.jpg
SW085_Woodstock Road_6.jpg
SW085_Woodstock Road_7.jpg
SW085_Woodstock Road_8.jpg
SW085_Woodstock Road_9.jpg
SW085_Woodstock Road_10.jpg
SW085_Woodstock Road_11.jpg

Woodstock Road

Our client, a family, have a mid century property in Upper Walthamstow. They approached Syndicate West Architects for ideas for a loft conversion and rear extension, expecting the ubiquitous "box on the back".

Through the design process, we settled on something far more subtle and in keeping with the original house.

Through focusing on material choices and context, including selecting hand-made bricks in a flemish bond, the architecture ties the new interventions together with the old. By following this approach through to the interior detailing, the spirit of the home lives on.

The project was completed in Summer 2017.

Main Contractor: Pioneer Concepts